Maranatha-dag

Op 29 juni zal er in de Basiliek van Koekelberg een grote ‘Maranatha’-dag gehouden worden “ter verering van het Heilig Hart van Jezus”. Het tweetalige programma kent getuigenissen, onderrichting, een eucharistieviering en aanbidding van het Heilig Sacrament en duurt van 14.30 tot 21 uur.

De viering is een vervolg op ‘Maranatha Conversion’, een ‘beweging van gebed en hernieuwd geloofsengagement met het oog op de genezing van het menselijk hart en van de mensheid’, die Mgr. Léonard vorig jaar begon met een bezoek van de Franse priester Michel-Marie Zanotti-Sorkine aan dezelfde Basiliek van Koekelberg. In augustus van dat jaar was er de Maranatha-bedevaart naar het Heilig Land met 600 mensen deel.

Op het programma van de dag van 29 juni van dit jaar staan, na een verwelkoming door de aartsbisschop, onderrichtingen door Marc Leroy (in het Frans) en Pater Benno Haeseldonckx (in het Nederlands), beide als priester verbonden aan de Basiliek van Koekelberg over de diepere betekenis van Christus’ Hart en de manier waarop wij geroepen worden om dit concreet te beleven.

Vervolgens zijn er getuigenissen van priester Edouard Marot (voormalig prior van het Heiligdom van Paray-le-Monial in Frankrijk en van mevrouw Alicia Beauvisage over de kracht van de toewijding aan het Heilig Hart van Jezus (in het Frans met Nederlandse vertaling op een scherm) en van pater Dirk Huys over het beoefenen van de aanbidding tot het Heilig Hart (in het Nederlands met Franse vertaling op een scherm).

Om 18.30 uur is er een tweetalige eucharistieviering met homilie door Mgr. Léonard. Tijdens de viering worden alle deelnemers uitgenodigd om zich toe te wijden aan het Hart van Jezus, en dit zowel persoonlijk als in naam van alle Belgische provincies die dan vertegenwoordigd zijn. Na de mis is er een uur aanbidding van het Heilig Sacrament, afgesloten met een zegening.

Info:
www.maranatha-conversion.com

Info afkomstig van Kerknet

Ontdek onze prachtige wandel- en fietsroutes
met als vertrekpunt de Basiliek van Koekelberg!

Bezienswaardigheden

Museum Zwartzusters

Museum voor Moderne religieuze kunst

Panorama

Wist u dat :

Er onder de basiliek verschillende zalen zijn die u tegen een vergoeding kan gebruiken?

Er het hele jaar door  verschillende tentoonstellingen georganiseerd worden in de basiliek?