Taizé Brussel

Nieuwe wegen van vertrouwen

In het palmzondagweekend van 2017 vindt in Brussel een grote regionale Taizé-ontmoeting plaats. Jongeren uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg zijn er van harte welkom!

Samen met de oecumenische gemeenschap van Taizé bereiden de Vlaamse en Franstalige jongerenpastoraal, in samenwerking met de protestantse kerkgemeenschap, deze ontmoeting voor. Het programma bestaat uit eenvoudige, maar tegelijk sterke elementen: gemeenschappelijk gebed, workshops, uitwisseling in kleine groepjes en gastvrijheid. Het belooft een intens gebeuren te worden dat een frisse wind kan doen waaien in de Kerk en is een unieke gelegenheid om jongeren te ondersteunen in hun christen-zijn of om hen er mee in aanraking te brengen.

 

Jongeren kunnen deelnemen vanaf vrijdagavond 7 april of zaterdagmorgen 8 april 2017. Op zaterdagmorgen zal een broeder van Taizé een Bijbelmeditatie geven. Daarna wordt hierover uitgewisseld in kleine groepjes. In de namiddag vinden interessante workshops plaats op verschillende locaties in Brussel. Er zijn workshops waar sociale vraagstukken worden behandeld, workshops waar we hebben over de band tussen geloof en cultuur; er zal een geloofsverdiepend aanbod zijn en we geven jongeren ook de kans om kennis te maken met de Brusselse cultuur.

 

Op zaterdagavond is er wake van het licht in de basiliek van Koekelberg. Jongeren gaan nadien terug naar de gastparochies om er bij de gastfamilies te overnachten. Op zondagmorgen 9 april vindt, eveneens in de basiliek, de palmzondagliturgie plaats.

 

De vieringen zijn voor iedereen toegankelijk. Deelnemen aan het volledige weekend kan voor alle jongeren tussen 15 en 35 jaar.

 

Alle Brusselse parochies worden uitgenodigd om mee in te staan voor het onthaal, in het bijzonder de parochies uit de directe omgeving van de Basiliek en parochies die gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Ontdek onze prachtige wandel- en fietsroutes
met als vertrekpunt de Basiliek van Koekelberg!

Bezienswaardigheden

Museum Zwartzusters

Museum voor Moderne religieuze kunst

Panorama


Wist u dat :

Er onder de basiliek verschillende zalen zijn die u tegen een vergoeding kan gebruiken?

Er het hele jaar door  verschillende tentoonstellingen georganiseerd worden in de basiliek?