Installatie Livia Canestraro en Stefaan Depuydt in de H. Hartbasiliek van Koekelberg.

Van 1 maart tot en met 31 maart 2016 stellen Livia Canestraro en Stefaan Depuydt in de H. Hartbasiliek van Koekelberg hun installatie ‘La Cattedrale di Sante Birgitta di Svezia’ tentoon.

Livia Canestraro (Rome, 1936) is schilderes en beeldhouwster en bekend van o.a. het ontwerp samen met haar echtgenoot Stefaan Depuydt (Gistel, 1937) van de beeldengroep van de fontein op ‘t Zand in Brugge, alsook de beelden in de nissen van het stadhuis op de Burg in Brugge.

In de Brusselse H. Hartbasiliek stellen ze samen met de vzw Vrienden van de Basiliek hun installatie tentoon. De installatie bestaat uit zestien werken en is geïnspireerd op de visioenen van de Heilige Birgitta van Zweden. Deze heilige die leefde in de 14e eeuw (1303 – 1373) is één van de grootste mystici uit de geschiedenis van de katholieke kerk en stichteres van de birgittinessen en birgittijnen. Ze werd in 1999 samen met een paar andere heiligen verheven tot patrones van Europa.

Haar visioenen leggen een grote nadruk op het lijden van Christus.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van 1 maart tot en met 31 maart 2016 tijdens de openingsuren van de H. Hartbasiliek (dagelijks 8 - 17 uur, niet tijdens de vieringen).

Nadien verhuizen de werken o.a. naar Padua, Monaco, Rome.

Ontdek onze prachtige wandel- en fietsroutes
met als vertrekpunt de Basiliek van Koekelberg!

Bezienswaardigheden

Museum Zwartzusters

Museum voor Moderne religieuze kunst

Panorama


Wist u dat :

Er onder de basiliek verschillende zalen zijn die u tegen een vergoeding kan gebruiken?

Er het hele jaar door  verschillende tentoonstellingen georganiseerd worden in de basiliek?