St Philomena’s, Catholic High School for Girls, Carshalton, England In de Basiliek van Koekelberg

Op  woensdag 15 juni treedt het St Philomena’s Junior Choir tussen 12 uur en 13u30  op in de Basiliek van Koekelberg. Een must voor wie van koormuziek houdt en bovendien kan je het concert gratis bijwonen.

St Philomena’s kan buigen op een ware koortraditie. Het jongerenkoor gaat op tournee doorheen heel Europa. Daarbij doen ze verschillende kerken en kathedralen en maken ze van de gelegenheid gebruik om ons Europees kunstpatrimonium te bezoeken. Ze gaven al een concert in de Sint-Marcus en Sint –Pieters basiliek in Rome.

Om de twee jaar verzorgt het Junior Choir een concert in Disneyland Parijs alsook op andere locaties in Frankrijk. Behalve op tournee gaan, laat het koor zich ook opmerken door tal van optredens in Groot-Brittannië. Zo stond het Junior Choir onlangs op de planken voor een opera gebaseerd op het verhaal “Room on the Broom” van Julia Donaldson. Heel recent nam het koor deel aan “The Voice in a Million”, een concert in Wembley dat plaats vond voor duizenden toeschouwers.

St Philomena’s is een katholieke middelbare meisjesschool gelegen in Carshalton, ten zuiden van Londen. De onderwijsinspectie in Engeland, Ofsted genaamd, prees de school aan als zijnde “outstanding, uitmuntend”. De school werd in 1893 gesticht door de zustercongregatie “Dochters van het Heilig Kruis”.


Dit concert is gratis

Ontdek onze prachtige wandel- en fietsroutes
met als vertrekpunt de Basiliek van Koekelberg!

Bezienswaardigheden

Museum Zwartzusters

Museum voor Moderne religieuze kunst

Panorama


Wist u dat :

Er onder de basiliek verschillende zalen zijn die u tegen een vergoeding kan gebruiken?

Er het hele jaar door  verschillende tentoonstellingen georganiseerd worden in de basiliek?