Expo Van Humbeeck-Piron

Van 13 december 2019 tot 26 april 2020

Maria en Pierre Van Humbeeck-Piron waren als kunstenaarskoppel en als mens zeer interessante en gedreven persoonlijkheden. Hun werk en denkwijze waren vooral geïnspireerd op de twintigste eeuwse filosofische en literaire stroming van het existentialisme, die individuele vrijheid, verantwoordelijkheid, en subjectiviteit voorspelt. Zowel nationaal als internationaal organiseerden het kunstenaarskoppel conferenties over kunst, filosofie, mystiek en religie.
Hun creatieve processen van tekenen, grafisch werk, fotografie, schilderen en keramiek passen volledig in de moderne kunst van de 20ste eeuw en getuigen van een vernieuwde en open geest.

Hun werk omvat verschillende periodes: Leuven, de Ardennen, Italië en de Belgische kust. Marie Piron is vooral gekend voor haar landschappen en uiterst fijne tekeningen. Bij Pierre Van Humbeeck staat de mens centraal; het harde zee-en buitenleven, de breekbaarheid en zuiverheid van kinderen worden op zeer gevoelige manier weergegeven. Hun werk is voor een groot deel bewaard in de collectie van de Provincie Vlaams- Brabant te Leuven en hun archief in Kadoc te Leuven. In deze tentoonstelling wordt een selectie van hun werk en van hun omringende kunstenaars en een greep uit hun briefwisseling en documentatie getoond. De Basiliek van Koekelberg met glasramen van Anto Carte een vriend vormen het spirituele kader...Ontdek onze prachtige wandel- en fietsroutes
met als vertrekpunt de Basiliek van Koekelberg!

Bezienswaardigheden

Museum Zwartzusters

Museum voor Moderne religieuze kunst

Panorama


Wist u dat :

Er onder de basiliek verschillende zalen zijn die u tegen een vergoeding kan gebruiken?

Er het hele jaar door  verschillende tentoonstellingen georganiseerd worden in de basiliek?